Música

 Un petit tast dels molts festivals de música.

Festival Musical d’Estiu de les Terres de Ponent. El tercer cap de setmana de juliol es realitza a Tàrrega (l’Urgell) el Paupaterres, Amb una programació sense etiquetes ni prejudicis per englobar un ampli ventall de gèneres i arribar a una àmplia majoria d’audiències, sense perdre la qualitat i la festa com a denominador comú, aplega cada any fins a 13 concerts d’estils diversos com la fusió, l’ska, el hip hop, el rock i la barreja de sons tradicionals i electrònics. La programació combina formacions consolidades del panorama musical i altres d’emergents que fan les primeres passes en el món de la música.

El festival, a més, s’eixampla el dissabte a la tarda amb més propostes dins el seu apartat dedicat al públic familiar, el PaupaKids, on els petits de la casa hi troben tallers, inflables, animació infantil i molta diversió. L’oferta, per a tots els públics, inclou també sopars a la fresca i parades d’artesania a partir de les 21 h de la nit i tot al Càmping Municipal de la capital de l’Urgell. Més informació: www.paupaterres.cat

Concerts d’estiu a la Ruta del Cister.Les comarques de la Ruta del Cister, entre les quals destaquem l’Urgell amb el Monestir de Vallbona de les Monges, presenten una programació de concerts a la ruta musical que es completa amb els monestirs de Santes Creus, a l’Alt Camp, i de Poblet, a la Conca de Barberà. S’ofereix diferents estils de música, amb un cicle variat, d’interès per a totes les edats i amb la intenció que, als emblemàtics i històrics espais que els acolliran, ofereixin també una programació musical que tingui tants colors com es pugui.

Cicle Música als Castells de Lleida.  La Fundació Privada Castells Culturals de Catalunya fa una sèrie d’activitats amb el fi de donar a conèixer i dotar de sostenibilitat econòmica aquest important patrimoni que formen els castells catalans. Dins d’aquestes activitats, organitza el Cicle «Música als Castells», una sèrie de concerts que tradicionalment recorre les comarques catalanes utilitzant com a escenaris els castells medievals.
Per conèixer el calendari d’actuacions, consulteu la web oficial:

El Centre d’Observació de l’Univers del Montsec a la Noguera  inicia a l’agost el segon cicle de concerts “Música sota les estrelles”. Es tracta d’una activitat que tindrà lloc un cop al mes al planetari els mesos d’agost, setembre, octubre, novembre i desembre i que té com a objectiu atansar dues disciplines perfectament complementàries, la música i l’astronomia, vistes sempre des del seu vessant més divulgatiu. Així, a partir de la música coneixerem més a fons les particularitats de l’univers i a la inversa, a partir de diferents elements de l’univers ens endinsarem en l’ampli ventall d’estils musicals